Klubbens historie

En klub med traditioner – og hygge

Nykøbing Sj. Badmintonklub blev stiftet 18. oktober 1938. Allerede året efter opførtes den første badmintonhal med 2 baner. Det var en af de første rigtige badmintonhallen i Danmark. I den første bestyrelse sad bl.a. Karen Frost Hansen – farmor til Jens og Morten Frost.
Arealet, som hallen blev opført på, havde indtil været anvendt til det årlige dyrskue, men da skuet havde vokseværk, flyttede dette til Kongeengen – og dermed var der en attraktiv plads ledig til den nye hal.
I 60´erne og begyndelsen af 70´erne (da der ikke var noget der hed SFO!) var hallen samlingspunkt for byens teenagere – og det blev en god introduktion til badminton. Mange af klubbens talenter er udsprunget af dette samlingssted. Det største talent er uden tvivl Morten Frost, der begyndte sin karriere i Nykøbing, inden han i en alder af 15 år drog videre til topklubben Gentofte. Morten vendte senere tilbage på Nykøbings veteranhold, som da også var et af Sjællands bedste.
I 1969 blev hallen renoveret med nye baderum – og sauna! Samtidg blev kantinen udvidet med et ekstra lokale, hvor provinsens første helsestudio – Form & Figur – blev indrettet. Det skete i samarbejde med den
mangedobbelte verdensmester Erland Kops. Form & Figur i Nykøbing ophørte i 1976 – og lokalet blev inddraget i kantinen…..Der var mere efterspørgsel efter mad og drikke end fitness!!!
Den nuværende hal blev opført i 1987. Forud var gået en politisk debat om at samle alle hal-faciliteter ét sted i byen, men det lykkedes at overbevise byrådet om, at der var behov for en egentlig badmintonhal.
Byrådet gav et rente og afdragsfrit lån på 2,7 mill. Kr. og klubkassen kunne bidrage med yderligere nogle hundredetusinde. Samtidig bevilgede Statens Kunstfond 100.000 kr. til udsmykning af hallen. Valget faldt på den lokale kunstner, Lisbeth Olrik, som i forvejen var kendt for sine fortolkningen af sport. Betingelsen for donationen var, at der ikke må opsættes reklamer på hallen vægge – og det har vi med glæde overholdt.
I hele denne proces var klubbens formand, Axel Sørensen, en drivende kraft. Hans gode netværk af lokale håndværkere blev overbevist om, at det var en god idé at arbejde til ”netto-priser” – og dermed lykkedes det at holde budgettet.
I 2001 blev der bygget nye og tidssvarende omklædningsrum. I dag står vi med en flot hal med 4 baner, kantine, motionsrum og fine baderum.
Vi er en klub, hvor der lægges vægt på godt samvær, hygge og sund motion – der er også plads til dig.