Forældremøde 26. september 2023

Kære alle fjerforældre

Tak for aktiv deltagelse ved forældremødet i sidste uge. Vi var ikke flere, end at det blev en hyggelig dialog om børn, unge og badminton.

Jeg har noteret følgende pointer fra mødet:

Vores børn har forskellige ambitioner med at gå til badminton. Nogen vil gerne træne og møder frem, når andre aktiviteter tillader det. Andre vil også gerne ud at spille turneringer. Fælles er, at jo mere man træner, jo bedre bliver man, og des mere får man ud af at gå til badminton – og jo sjovere er det.

Klubben kan overveje, om det er muligt at få to trænere på på udvalgte tidspunkter; hvilket nok er mest relevant på C-holdet.

Badmintonplayer.dk – som er det sted, man tilmelder sig til turneringer – er ikke så nemt at finde ud af, når man ikke har prøvet det før. Thure underviser gerne. Følg med her på Holdsport, så lægger han et par tidspunkter ud her i efteråret.

Der er i øvrigt en begynderturnering i Mørkøv søndag den 26/11 kl. 10-16. Her foregår tilmeldingen gennem DGI’s hjemmeside. Der er frist for tilmelding den 12/11. I finder arrangementet her: https://www.dgi.dk/badminton/arrangementer/202317104507 

Der er forældre, der ikke kender badmintonreglerne, og dem vil formanden gerne introducere alle interesserede for, fx en lørdag i forbindelse med opstart af forældrefjer. Der vil også være et tællekursus, så man er tryg som forælder til turneringer, hvor det er en rolle, som forældre har – og det er slet ikke svært, for ungerne skal selv dømme.

Apropos: Klubben vil gerne afprøve, om forældrefjer kan være med til at få flere både forældre og børn og unge til sammen at bruge hallen i weekenden. Der er allerede kommet mere information om initiativet i klubbens nyhedsbrev, hvor der står sådan har: Er du forælder til en ungdomsspiller? Så har vi et rigtigt godt tilbud til dig! For 200 kr. kan du spille badminton i weekends – enten sammen med andre forældre eller med dine børn. Du melder dig blot ind til ”forældre-fjer” og kan så spille, hvornår du vil fra fredag eftermiddag til søndag aften.

Det er, naturligt nok, mere sandsynligt at deltage i turneringer, der ligger tæt på Nykøbing Sjælland, dvs. ca. inden for en halv times kørsel. Men vi talte også om selv at arrangere en turnering i vores egen hal: DGI kan hjælpe.

Klubben fortsætter samarbejdet med skolerne, da det er en god mulighed for idrætslærerne i området til at udbyde varieret undervisning, og at det er en god mulighed for at klubben skaffe ungdomsmedlemmer.

Alle ungdomsmedlemmer opfordres til at tage kammerater med til træning, det er ganske gratis de første gange, og det er lige meget, om det er i august eller januar.

Alle skal tage en tjans i klubben, for vores økonomi i en klub med egen hal er afhængig af det. Så når bestyrelsen eller ungdomsformanden eller andre har opgaver, som klubben har brug for at få løst, så meld dig, mød op. De fremmødte forældre til forældremødet mente i øvrigt, at klubben gerne må være endnu mere kommanderende med at uddele mindre opgaver. Og husk, at mange af opgaverne også er nogen, som man kan udføre sammen med sit barn.

Der er åbent i hallen i weekenden, og en del tager jævnligt op og træner og har det sjovt, hvilket er dejligt at høre. Og der er plads til flere. Der var ros fra klubben til de unge for at opføre sig godt og rydde godt efter sig selv.

Bane 4 i hallen er afsat til pickleball i weekenden, så kom og prøv det sjove, nye spil. Pickleball er en blanding af badminton, bordtennis og tennis, og der ligger bats og hænger regler ved banen. Man kan spille både single og double, lige som i badminton.

Forældremødet sluttede som planlagt efter cirka en time. Tak til Lone for kage, kaffe og sodavand. Vi ser frem til en skøn sæson med masser af badminton, sjov og hygge.

Venlig hilsen

Trænere, formand, ungdomsformand